2009-11-20 10:32:19• hírek • Gozner Gertrud

Aggódnak az orvosok

A Szatmár Megyei Diabétesz Központ kiértékelte és nyilvánosságra hozta a hét elején megtartott vércukorszint-mérési kampány eredményeit.

Eszerint a november 16-án a Szakszervezetek Művelődési Házában megtartott akcióban 1047 személy vett részt. A jelentkezőknek az ingyenes vércukorszint-mérés mellett feljegyezték a testmagasságát és a testsúlyát is, valamint a derékbőségét is megmérték. Ezen kívül vérnyomásmérésre és koleszterinszint-meghatározásra is sor került.

A felmérés eredményei a szakemberek szerint aggodalomra adnak okot. A kampány során 53 cukorbetegségben szenvedő szatmári lakost azonosítottak be, 20 esetben szintén fennállt a diabétesz gyanúja. Mindegyiküknek további kivizsgálásokat javasoltak az orvosok. Rajtuk kívül kilencven magas vérnyomástól szenvedő személyt jegyeztek fel.

A kampány legaggasztóbb eredménye, hogy számos túlsúlyos és elhízott személyt fedeztek fel. A felmérésre jelentkezett 1047 lakosból 800-nál túlsúlyt mértek a szakember, közülük 300 esetben egyértelműen megállapították az elhízás tényét. A szakemberek szerint évről-évre egyre nő a cukorbetegek és túlsúlyosak száma, egyre több ilyen személyt regisztrálnak a kampány során. Míg a tavalyi évben az akcióra jelentkezők négy százalékánál mutatták ki a cukorbetegséget, addig az idén ez az arány már öt százalékra emelkedett.



Évről-évre több cukorbeteget találnak az ingyenes vércukorszint-mérési kampány során


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: